Celaka

bangsat mana pulak la dok juai nama aku kt formspring nie..
dah lama sgt ka hidop?
sedaq sket la dok fitnah org nie sama ngn cr maut sendiri..
besar ganjaran 2..

aku sendiri x penah main natang 2,
ada pulak kata aku dk tny bkn2..
kepala atok kau..

AMIK PERHATIAN YA...!!

TAK INGIN AKU NAK TNY PASAL KAU..
OR SAPA2 PUN..
USELESS, MEANINGLESS, and WORTHLESS..

kau xda benda lain ka lain dr nk cr gado ngn aku?
kau pk aku da benda lain nk buat lain dr kaco ko?
erghhhhhhhhhhhhh...
kau bajet kau hot sgt aku nk stalk2 kau cm?
lancaw cincaw lahhh...

nak tuduh aku cm2, better tny kot..
aku rasa natang 2 sapa pn bleh guna & tny..
so, astalaavista la konon student IPT tp xtaw nk pk..
possibility yg ada..
pikir ya?
nak buat bangunan besar2 pun kena amik kira benda kecik..
nie kan pulak benda cmni...
xkn la xleh pikir kemungkinan yg ada..
nak main hentam org ja..
kot bonus mengumpat dapat, fitnah pun dpt nanti..

hey kamu, stop this!

in the name of ALLAH,
it WASN'T ME..

STOP INTERFERING MY LIFE..
STOP ACCUSING ME BLINDLY..

to da unknown person:

Jangan anggap menyebarkan cerita tidak benar itu sekadar kesalahan kecil.
Hakikatnya, fitnah itu ibarat api dan dosa membuat fitnah menjauhkan diri dari syurga.
Rasulullah bersabda yang bermaksud:
"Tidak masuk syurga orang yang suka menyebarkan fitnah."
(Riwayat Bukhari dan Muslim)

bagus la menyumbang ke arah fitnah laknatullah...
teruskan lg aniaya org..
aku xtawu sapa kau & aku xnak kau cari pasal utk aku...
kalau nak sibok sgt private life org,
ask privately la utk both sides..
bkn utk kau sorg..

sampai mati aku menyumpah org dok juai nama aku..
sgt bodo kot nk buat cm2..

aku doakan kau temui kesedaran, hidayah & petunjuk..
semoga Allah ampunkan dosa kau mencemar maruah org..
dosa memfitnah lebih terok dr membunuh..
kau bunuh aku pn dosa kau x sebesar mcm fitnah aku..
oke?
better mai bunuh aku skrg kalau kau benci sgt smpi nk
tny se'akan2 aku..WTFUCK

NIAT TAK MENGHALALKAN CARA..
benci mana sekalipun kau ngn aku, fitnah kau tidak halal..
niat kau nk ubah aku?
tak halal fitnah kau...
so pls, org yang tny2 tue, sedar la sket..
kau nie tgh bg org gado..
aku doakan benda nie xjadi kat kau..
adik abang kakak kau..
mak ayah kau..

jauhi fitnah..
insyaallah berkat hidup kita..
sesungguhnya Allah melaknat org yg membuat fitnah..


8 comments:

B.E.L.L.A said...

oh..rilex..klau xbuat xyh la mrh2 oke??ALLAH tawu sape y btol n slh.. bia la org nk pk kte jht or ape..y pnting ALLAH tawu sape kter..betol x??

◄•۞•► BuM ◄•۞•► said...

so don't accuse ppl blindly without prove..how can i stay calm if ppl suddenly picked on me since i didn't do such thing as she claimed??
what would u do then? keep smiling?

B.E.L.L.A said...

yeah.i do will angry wif them..but don't show ur anger..it will show dat u r a loser coz u can't control ur emotion..there's lots of other ways 2 handle dis..u r big n matured enuf 2 think ryte??so..control ur anger okeyh..settle dis slowly..i noe u can..wat u do now is not d best solution..btw, just ignore wat people say..even it's hurt u,,chill oweys!

◄•۞•► BuM ◄•۞•► said...

never accuse people without further research & confirmation..it's humiliating when name is mentioned..

B.E.L.L.A said...

yeah,,dats ryte,,but who can avoid dat thing??we can't stop wat people wanna say..just act like natink happen..

◄•۞•► BuM ◄•۞•► said...

juz don't be like them by juz making assumptions & accusing people..
things getting worse..i hoped it's done earlier

B.E.L.L.A said...

ouh..ok..btw,at d same point..kte sme2 muhasabah dri..mlut org mmg xleh ttup..mayb x sume xslh org..kte pon kdg2 wt silap y kte x sdr..so, just take it easy..

◄•۞•► BuM ◄•۞•► said...

i know what my mistakes are...
i do regret even it's not changeable..the best thing is not to repeat it..
but it's endless if we keep arguing & accusing each other..it's embarrassing